Å spise i Kina

I kina er det forskjellig måter å spise frokost på. I sør kina eller Hong Kong pleier mange pensjonister å gå på restaurant hver morgen  sammen med venner. De drikker te og spiser “dumpling” og mange små asjetter med forskjellig mat på.De prater og spiser,har det veldig koselig! De pleier å bruke to eller tre timer på frokosten.Vi kaller den “morgen te”

kinesisk frokost(sør kina)

Men mange folk må gå på jobb klokka 8,da spiser de en enkel frokost.Noen er begynt å spsie vestlig frokost.Det er et glass melk eller appelsin juice og to brødskiver med egg ,bacon,eller skinke.Men tradisjonell kinesisk frokost er å drikke soya-melk(den er laget av gulerter) og varme små boller(laget av hvetemel med kjøtt inni). Noen går på gate-kjøkken og sitter der og spiser en stor bolle “noodles”.  Det er grønnsaker,egg og kjøtt inni. Det gir deg nok energi hele formiddagen!

Vi pleier også å spise varm lunsj,ikke stor lunsj. Folk som jobber på kontor bestiller lunsj fra restaurant. De får mat pakke hverdag,klokka halv 12 fra restauranter.

Det er ikke vanlig å ta matpakke med seg selv,noen går til nærmeste restaurant sammen med venner,spiser lunsj der.Fordi det er veldig billig!

Etter klokka fem pleier folk å gå til mat butikker og kjøper kjøtt eller grønnsaker der. Etterpå reiser de hjem og lager middag. Vi pleier å spiser middag klokka sju.

Sammenlignet med Norge er det enklere mat i Norge! Nordmenn spiser brødskiver til frokost og lunsj.Noen spiser brødskiver hele dagen,men det er ikke så vanlig!

Det er lit kjedelig også enkelt,men i alle fall spare folk mye tid på å lage mat!

De fleste nordmenn spiser middag klokka fem og kanskje ei skive til kvels klokka ni.Pensjonister spiser ofte middag i ett tiden!

Legg igjen en kommentar